Lääne piirkonna kaks ühes motivatsiooni- ja koolitusüritused

Lääne piirkonna juhina on minu südameasjaks organiseerida piirkonna liikmetele harivaid motivatsiooniüritusi. Nii viisin sisse suvekooli traditsiooni, mis on lisaks motivatsiooniüritusele ka koolitus.

Suvekool on lääne piirkonna liikmetele toimunud kahel viimasel aastal augustikuus. Suvekooli formaat annab võimaluse kohtuda vabamas ja erilises keskkonnas. Asukoht on tähtis – võrratu merevaade loob imelise olemise ning jätab üritusest uskumatuid mälestusi. Eelmisel aastal saime kokku Roosta puhkekülas ja sel aastal toimus suvekool Kosmonautika puhkekeskuses Pärnumaal. Toitki on elamus omaette – valime hoolikalt toitlustajaid ning oleme tänulikud saadud maitseelamuste eest.

Suvel ikka värskes õhus

Suvine üritus kohe nõuab tegevusi värskes õhus. Osalejad olid eriti tänulikud ilmataadile, kes juba teist aastat on andnud meie suvekooli ajaks imelise päikeselise ilma. Eelmisel aastal oli meil meeskonnatööna lõimumine, mil pidime metsas orienteeruma. Võistkonnad said kokku pandud eri maakondade inimestest, mis andis võimaluse lähemalt tutvuda ja tõsiselt lõimuda.

Selgi korral oli üks osa tegevusest värskes õhus, sest suvine aeg annab vabaduse tegutseda ruumist väljaspool. Jagasime osalejad kahte gruppi, et kõigil oleks mugavam töötoa vormis tegutseda ja võimalus rohkem kaasa lüüa.

Päev algas vaimse tervise õe Laura Oisalu ettekandega, kus sai selgeks, kuidas käituda agressiivse patsiendiga. Tõdesime, kui oluline roll on suhtlemisel õige hääletooni kasutamine, enesekehtestamine ja kontroll olukorra üle. Mõned mõtted olid kindlasti tuttavad, aga ülivajalik on taas need teemad ühiselt läbi arutada, et need kinnistuksid. Laura kaasas kõiki arutelusse ja pani meid erinevatesse rollidesse.

Paralleelselt osales teine grupp praktilisel enesekaitse koolitusel, kus enesekaitse spetsialist Vladimir Sillaste näitas lihtsaid nippe, kuidas ennast kaitsta, kuidas olla suhtlemisel tähelepanelik ja osata märgata vastaspoole kehakeelt. Saime praktiliselt proovida ründamist ja ka võtteid enda kaitsmiseks.  Algatuseks pööras õpetaja tähelepanu sellele, kuhu saab inimene enda külge ründamiseks mõeldud vidinaid ära peita. Uskumatu kogemus, tavainimesena ei oskaks selliseid asju märgata ja ei tuleks mõttessegi, et näiteks kaelas kandvasse risti peita väike nuga.

Kuidas tulla toime kriisidega?

Helar Petersoni ettekanne

Päeva lõpetas Pärnus töötav psühhoterapeut Helar Peterson, jagades nõuandeid, kuidas tulla toime kriisidega.

Aeg ajalt võiks võtta aega endale ja mõelda:

  • Kas ma tean, kes ma olen?
  • Kas ma tean, mida ma tahan?
  • Kas ma valitsen oma elu?

Helari ettekanne oli mõnusalt lihtne, eluline ja puudutas pea igaüht meist.

Ettekandest jäid kõlama sõnumid:

  • Vahel on vaja elu lihtsamalt võtta!
  • Elus on olukordi, kus vajame abi ja siis tuleb julgelt pöörduda spetsialisti poole, kes kindlasti oskab aidata ja raske etapi elus läbi elada.

Mõelgem iseendale. Kui ise oleme terviklikud ja endaga kontaktis, siis on meil ka lihtsam teisi aidata.

Järgmine suvekool saab toimuma juba 2025. aasta augustis. Sel korral on fookuses naised ja just keskeas olevad naised. Keskendume toitumis-, liikumis- ja seksuaalteemadele. Iga liige võib avaldada mõtteid, kes võiks nendest teemadest meile rääkima tulla.

Viimased uudised

Viljandi haigla mälukliinik – lootuskiir mäluhaigusega patsientidele

Kliiniku eesmärk on mäluhaiguste varajane avastamine, diagnoosimine ja ravi.

Tervishoiu ja sotsiaalvaldkonna koostöö eaka heaks

Tervishoiutöötajal ja sotsiaaltöötajal on üks ja sama eesmärk – aidata abivajajat.

Lääne piirkonna kaks ühes motivatsiooni- ja koolitusüritused

Järgmine suvekool saab toimuma juba 2025. aasta augustis.

Heaolumeistrid aitavad ennetada eakate kukkumisi

Eakate kõige sagedam vigastuste põhjus on kukkumine oma kodus.

Eriõdedel on õigus vormistada saatekirja ja õendusdokumenteerimises liigume ühtsete klassifikaatorite kasutuselevõtu suunas

Inimene saab kiiremat abi.

Eriõed ja e-konsultatsioonid

Eriõe poolt määratud e-konsultatsioon on patsiendi toimetuleku toetamine multiprofessionaalse koostöö kaudu.